Beton ciré badkamer

Een beton ciré vloer of wand kan een prachtige toevoeging zijn aan uw badkamer. Het geeft de ruimte een moderne en industriële uitstraling en kan op maat worden gemaakt om aan uw specifieke wensen te voldoen. Echter, er zijn enkele nadelen waar u rekening mee moet houden voordat u besluit om beton ciré te gebruiken.

Een van de nadelen van beton ciré is dat het gevoeliger is voor krassen dan een gevlinderde woonbeton vloer. Dit betekent dat u voorzichtig moet zijn en goede schoon- en droogloopmatten moet gebruiken bij zowel de voor- als achterdeur om krassen te voorkomen. Het is ook belangrijk om te overwegen of beton ciré geschikt is voor uw specifieke gebruikssituatie, bijvoorbeeld als u huisdieren heeft of veel zware voorwerpen op de vloer plaatst.

Een ander nadeel van beton ciré is de lange productietijd. Een beton ciré vloer bestaat uit vijf lagen en per dag wordt er één laag aangebracht. Dit betekent dat het vijf werkdagen kan duren voordat uw beton ciré vloer klaar is. Als u haast heeft met uw nieuwbouw of verbouwing, kan dit als een nadeel worden ervaren.

Bovendien is beton ciré niet geschikt voor het vloer douchegedeelte in de badkamer. Dit komt omdat beton ciré zelf niet waterdicht is, hoewel de epoxy primer en laklagen die eroverheen komen dat wel zijn. Als er iets scherps op de vloer valt, kan de laklaag en epoxy beschadigen, waardoor er water onder de primer kan lopen en lekkage in de badkamer kan veroorzaken. Beton ciré kan echter wel veilig op de wanden worden gebruikt, omdat deze doorgaans minder nat worden dan het douchegedeelte.

Al met al heeft beton ciré enkele nadelen waar u rekening mee moet houden voordat u besluit om het in uw badkamer te gebruiken. Het is belangrijk om deze nadelen af te wegen tegen de voordelen en uw specifieke gebruikssituatie voordat u een beslissing neemt.

Ons

inspiratiehuis

Overige informatie over vloeren

Beton ciré wc

Kies voor beton ciré vloeren Beton ciré voor de toilet/wc Een belangrijk aspect van het aanbrengen van een smeervloer is de droogtijd. Over het algemeen

Lees verder »

Beton cire nadelen

Kies voor beton ciré Het onderhoud van beton ciré in badkamers is belangrijk om de vloer of muur in optimale staat te houden. Het is

Lees verder »

Beton ciré badkamer

Kies voor beton ciré Een beton ciré vloer of wand kan een prachtige toevoeging zijn aan uw badkamer. Het geeft de ruimte een moderne en

Lees verder »

Laten we ideeën bundelen

Wij ontwerpen samen jouw droomruimte
Gratis Offerte aanvragen
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

info@jdzdesignvloeren.nl

voorjaarsactie t/m 30 april

geniet van 5 tot 10% korting

Op al onze vloeren